Belépés

+36 30 495 5112 Élő segítségnyújtás az oldal alján!

Megújul a Windows 10 homokozója

A Windows Sandboxban végrehajtandó több műveletet kombináló összetett szkripteket hozhatunk létre a nemsokára megjelenő Windows 10 kiadásban, a May 2020 Update-ben.

A Windows Sandbox a Windows 10 viszonylag új szolgáltatása, amely lehetővé teszi az operációs rendszer egy másik példányának futtatását egy biztonságos homokozóban (virtuális környezetben), így az, ami ebben a környezetben fut, nincs hatással a számítógépen lévő fájlokra. A szolgáltatás a Windows 10 Pro és Enterprise változatában érhető el.

A Sandbox kiválóan alkalmas például alkalmazások tesztelésére, mert így elkerülhető, hogy a program nemkívánatos változtatásokat hajtson végre a rendszerben. A most megjelenő May 2020 Update (2004-es verziószám) változattól kezdődően a Windows Sandbox támogatja konfigurációs fájlok használatát, vagyis a felhasználók bizonyos paraméterekkel indíthatják el a homokozót.Négyféle környezetet lehet majd vezérelni szkriptekkel a Windows Sandboxban: virtualizált GPU, megosztott mappák, startup szkript és hálózat. A konfigurációs fájl wsb fortmátumban elmenthetől, így könnyen átvihető más számítógépekre. Elindítása kétszeri kattintással történik. A profi felhasználók a Windows Sandboxban végrehajtandó több műveletet kombináló összetett szkripteket hozhatnak létre.

Forrás:https://computerworld.hu/

Belépés or Regisztráció