Belépés

+36 30 495 5112 Élő segítségnyújtás az oldal alján!

A Google Meet 50 millió letöltés felett

Szélvészgyorsan nő a Google videokonferencia-alkalmazásának tábora, mióta ingyenessé tették a használatát.

A koronavírus-járvány miatt sok millió ember kényszerült otthonról történő munkavégzésre, és elképesztően megnőtt a távolról történő együttműködést lehetővé tevő videokonferencia alkalmazások felhasználóinak a száma. A legnagyobb nyertes a nagy népszerűségnek örvendő Zoom volt, szárnyalását látva egyre több cég tette ingyenessé egyébként fizetős és korlátozottan elérhető appját. Így tett a Google is, amely a sok száz millió felhasználóval rendelkező Gmail levelezőbe integrálta Meet konferencia szoftverét.

A keresőkirály programja most jelentős mérföldkőhöz érkezett, letöltéseinek a száma meghaladta az 50 milliót. A Meet népszerűsége márciusban kezdett növekedni. Az AppBrain adatai szerint március elején érte el az ötmilliót a letöltések száma, nagyon gyorsan, 20 nappal később átlépte a program a 10 milliós határt, most pedig már az 50 milliót is maga mögött tudhatja.

Korábban a Meetet kizárólag a GSuite-előfizetők használhatták, aztán jött a bejelentés, hogy mindenki ingyenesen konferenciázhat vele.

Ettől kezdve nem különösebben meglepő a szoftver szárnyalása, mivel fejlesztői háttere miatt biztonságosabbnak tekinthető, mint a Zoom, amellyel kapcsolatban az utóbbi időszakban több adatvédelmi és kiberbiztonsági aggály merült fel.

Forrás:https://computerworld.hu/

Belépés or Regisztráció