Belépés

+36 30 495 5112 Élő segítségnyújtás az oldal alján!

A Microsoft kivégzi a PC-ket lassító Windows 10 frissítést

A KB4559309 sok kellemetlen pillanatot szerzett a felhasználóknak, de most végre elnyeri méltó büntetését: a Microsoft visszavonja, és egy új frissítésre cseréli.

Alig két hónappal a megjelenés után a Microsoft szép csendben visszavont egy sok bosszúságot okozó frissítést: a KB4559309-et, amelynek eredeti rendeltetése az volt, hogy a Windows 10 rendszereken a régi Edge böngészőt a továbbfejlesztett, Chromium alapú Edge-re cserélje ki. Ez a letöltés azonban az ígért újítások mellett rengeteg problémát is okozott, telepítése után sok felhasználó azt tapasztalta, hogy gépe lelassult, és főleg az operációs rendszer betöltődésének ideje hosszabbodott meg látványosan.Ráadásul a KB4559309 automatikus továbbfejlesztés volt, vagyis a felhasználók nem utasíthatták vissza, mert a  Windows 10 teljesen öntevékenyen töltötte le és installálta a PC-kre, és a szoftver erőltetett telepítése miatt eltávolítani sem lehetett. Bulvárosan fogalmazva fel is robbantak a különféle fórumok a Microsoft saját segélyvonalaitól a különféle szakmai portálokig, azt kifogásolva, hogy egy böngészőcserére szolgáló patch miért nyúl bele olyan szinten a rendszerbe, hogy az onnantól egy vödör kátrányban masírozó túlkoros csiga sebességét produkálja.

A rengeteg panasz a jelek szerint nem talált süket fülekre: a Microsoft úgy döntött, visszahívja  frissítést, és a KB4576754-el helyettesíti, ami remélhetőleg már jól fog szuperálni. Ez is automatikus frissítés, és lecseréli a régi Edge-et az új, áramvonalas változatra. A szoftver a Microsoft közleménye szerint a levitézlett KB4559309 mellett a korábban kiadott KB4541301 és KB4541302 frissítéseket is leváltja.

Mint említettük, az új frissítés is automatikus, de ha valaki a korábbi rossz tapasztalatok alapján óckodik tőle, kicselezheti azzal, hogy kézzel letölti és telepíti az új Edge-et. Ha ugyanis ez az Edge-változat már fent van a gépen, a Windows Update megkadályozza a frissítés installálását.  

Forrás:https://computerworld.hu/

Belépés or Regisztráció