Belépés

+36 30 495 5112 Élő segítségnyújtás az oldal alján!

Megkérdezték a felhasználókat, milyen videókat néznek a YouTube-on – meglepő eredmény jött ki

Nem (csak) a zene hódít a YouTube-on, a videómegosztó a mindennapok egyik leghasznosabb segítőtársává vált – derül ki egy friss amerikai kutatásból.

Gyakran illetik azzal a váddal a kritikusok az internetet, hogy destruktívan hat a társadalomra. Ha az álhírek és a propaganda oldaláról közelítjük meg a dolgot, akkor ez valóban így is van – nem csoda, hogy a világháló atyja új módszerrel reformálná meg az egészet –, a dolognak azonban van egy másik oldala is. Nevezetesen, hogy az internet pontosan olyan hely, amilyenné mi alakítjuk, így az is csak rajtunk múlik, hogy milyen tartalommal találjuk szemben magunkat.

Mindez igaz a YouTube-ra is, ami bőven többről szól, mint a kritikusok által gyakran emlegetett, öncélú magamutogatás. Ezt támasztja alá egy friss kutatási eredmény is, amit nemrég készítettek el az Egyesült Államokban.

Pew Research Center idén mintegy 4594 amerikait kérdezett meg arról, hogy milyen tartalmakat szokott nézni a YouTube-on. A válaszokból kiderült, hogy a felhasználók több mint fele – egész pontosan 51 százaléka – olyan videókat keres, amiből új képességeket, készségeket sajátíthat el. Magyarul: oktatóvideókat néz. A társadalomra vetítve mindez azt jelenti, hogy a felnőtt amerikai lakosság 35 százaléka keres ilyen tartalmakat, függetlenül attól, hogy rendszeres vagy alkalmi felhasználóról van szó.

Forrás:https://hvg.hu

Belépés or Regisztráció