Belépés

+36 30 495 5112 Élő segítségnyújtás az oldal alján!

Itt a Facebook újabb csodaszemüvege, amiben még élethűbb lett a virtuális valóság

Az Oculus fejlesztői San Franciscóban, a Game Developers Conference nevű eseményen mutatták be az új virtuálisvalóság-szemüveget, ami több szempontból is fejlettebb lett az elődjénél.

Hivatalosan kedden vette kezdetét San Franciscóban a Game Developers Conference (GDC), amin több nagy bejelentés is várható. Elég csak a Google-re gondolni, ami egy izgalmas és forradalminak tűnő játékplatformmal állt elő a GDC-n, szerdán pedig az Oculus állt ki a közönség elé, hogy bejelentse: új virtuálisvalóság-szemüveget készítettek.

Az Oculus Rift S az Engadget beszámolója szerint tavasszal érkezhet majd meg a boltok polcaira, és a tervek szerint 399 dollárba (kb. 110 ezer forint) kerül majd. Ez nagyjából 50 dollárral (kb. 14 ezer forint) magasabb árat jelent a Riftéhez képest, cserébe viszont jobb felbontást kínálnak, valamint ugyanazt a hangrendszert, ami a Góba is bekerült.

Az OLED-kijelzőnek köszönhetően az eszköz felbontása 1280 x 1440 pixel lesz, míg a frissítési gyakoriság 90-ről 80 Hz-re csökken.Az eszközhöz a Touch kontroller is jár majd, a szerkezetbe pedig öt olyan kamerát is beépítettek, amelyik a környezetet figyeli. Ennek köszönhetően úgy nézhetünk körbe vele, hogy le sem kell venni a szemüveget.

Forrás:https://hvg.hu/tudomany

Belépés or Regisztráció