Belépés

+36 30 495 5112 Élő segítségnyújtás az oldal alján!

Miért kapitulált a Microsoft?

A Chromium motorjának átemelése az Edge böngészőbe felér egy fegyverletétellel a Google előtt. Mi vitte rá a Microsoftot a váratlan lépésre?

Tavaly nagy felhördülést váltott ki, amikor kiderült, hogy a Microsoft szakít 25 éves stratégiájával - azzal tudniillik, hogy házon belül tartja böngészője fejlesztését -, és a nyílt forrású Chromiumra cseréli az Edge motorját.

A meglepetést nem csak az okozta, hogy a Microsoft nyílt forráskódra vált, hanem az is, hogy épp a legfontosabb rivális, a Google böngészőjének motorját veszi át.

Közelebbről megvizsgálva azonban a döntés teljesen logikus. Az Edge idáig megközelíteni se tudta a 67 százalékos piaci részesedésű Chrome-ot, és semmi jel sem utalt rá, hogy valaha is felülkerekedhetne a harcban.

A fő gondot a bővítmények alacsony száma okozta, amely még ma sem éri el a 120-at, miközben a Chrome-hoz sok ezer ilyen szoftvert lehet letölteni.  Ha az Edge áteszi a Chromiumot, a Chrome bővítményeit is futtatni tudja.

A Chromium alkalmazásával az Edge a frissítésekből is sűrűbben részesedik, hiszen a Chromiumot általában évente nyolcszor frissítik.

A presztizsszempontokat leszámítva tehát a Microsoft jó boltot csinál a cserével. A kérdés inkább az, hogy miért várt vele ilyen sokáig?

Forrás:https://computerworld.hu

Belépés or Regisztráció