Belépés

+36 30 495 5112 Élő segítségnyújtás az oldal alján!

A Google cáfolni próbálja a lehallgatás vádját

A cég szerint az adatmintákat csak nyelvi ellenőrzés céljáról vizsgálják, és nem a háttérbeszélgetésekre figyelnek, hanem az Asszisztensnek szóló mondatokra.

A VRT NWS jelentése, amelyről mi is beszámoltunk, azzal vádolta meg a Google-t, hogy alkalmazottai belehallgatnak a Google Asszisztens által rögzített felvételekbe.  A Google egy blogposztban most azt igyekszik elmagyarázni, hogy dolgozói csupán a munkájukat végzik.

A belga csatornának egy Google alkalmazott szivárogtatta ki a felvételeket, amelyek személyes adatokat is tartalmaztak. Az eset a Google szerint is biztonsági problémára utal, de a cég úgy véli, a gond nem a rögzített anyagokkal, hanem nyilvánosságra hozatalukkal van.A cég azt állítja, hogy a nyelvi ellenőrzést végző szakértői csak a hangminták 0,2 százalékát vizsgálják át, és az ellenőrzés nem kapcsolódik felhasználói fiókokhoz. A mintákat véletlenszerűen választják ki, és az alkalmazottak nem a háttérbeszélgetésekre figyelnek, hanem a Google-nak címzett szövegekre.A "Hey Google" ébresztő parancs elhangzása nélkül készült felvételek esetében a Google azzal védekezik, hogy ezeknél a hangszóró egy hasonló mondatot érzékelt, és ez indította el a téves rögzítést.

Forrás:https://computerworld.hu

Belépés or Regisztráció