Belépés

+36 30 495 5112 Élő segítségnyújtás az oldal alján!

Gondok lehetnek az Intel videokártyáival

Egy szivárogtató szerint semelyik kártyagyártó sem kívánja árulni azokat.

A jelenlegi tervek szerint az Intel 2020-ban belép majd a dedikált videokártyák piacára, a legújabb architektúrájára épülő megoldásaival közvetlen konkurenciát kíván állítani az AMD Radeon és az NVIDIA GeForce termékeknek. Az Intel Xe grafikus vezérlőkről egyelőre nagyon kevés konkrétumot lehet tudni, azonban néhány napja meglepetést keltett, hogy a termékcsalád marketingjéért felelős Chris Hook és Heather J. Lennon is csendben otthagyták az Intelt.Hook és Lennon korábban a Radeon Technologies Groupnál dolgoztak, hasonlóan az Intel grafikus vezérlőinek a fejlesztéséért felelős Raja Kodurival. Az Intel két távozója állítólag egy startuphoz mentek dolgozni, és a nem túlságosan távoli jövőben hallunk majd felőlük.

Viszont az Inteltől nem szoktak jó indokok nélkül távozni az emberek.

Most egy potenciálisan a felmondásukhoz kapcsolódó pletyka kelt szárnyra a Chiphell egy fórumozója jóvoltából, a wjm47196 néven futó illető a múltban számos alkalommal közölt hitelesnek bizonyult, bennfentes információkat. Állítása szerint látszólag nem megy jól az Intel Xe fejlesztése, az architektúrájának hatékonysága számottevően elmarad a rivális termékekétől, ráadásul rengeteg időre lesz szükség a meghajtóprogramjának kikupálására is.

Ami szintén óriási gond, hogy az értesülései szerint jelenleg egyetlen ismert kártyagyártó sem kíván foglalkozni a videokártyákkal, így elképzelhető, hogy azok csak közvetlenül az Inteltől lesznek megvásárolhatóak.Mindezek természetesen fenntartásokkal kezelendő híresztelések, de a legutóbbi legalább magyarázattal szolgálna a két marketinges távozására; az ő dolguk volt „eladni" a termékeket a kártyagyártóknak.

Forrás:https://www.origo.hu

Belépés or Regisztráció