Belépés

+36 30 495 5112 Élő segítségnyújtás az oldal alján!

Sokba kerül a ragaszkodás a Windows 7-hez

Németországban az állami gépek biztonsági frissítéseiért közel egymillió eurót kell fizetni.

A német kormány 800000 eurót fizet a Microsoftnak olyan kiterjesztett Windows 7 biztonsági frissítésekért, amelyeket sok ezer, Windows 7-et futtató számítógépen fognak telepíteni.

A Windows 7 támogatása 2020. január 14-én lejárt, és innentől a Microsoft nem biztosít tovább ingyenes biztonsági frissítéseket a rendszerhez.

A német kormány azonban még mindig több, mint 33000 számítógépen ezt az OS-t használja. 2018-ban elindult ugyan egy központi továbbfejlesztési program, de a 33 kormányhivatalból csak húsz állt át teljesen a Windows 10-re, a többiek az elkövetkező hónapokban akarják befejezni a folyamatot.

A kiterjesztett Windows 7-támogatás a tervek szerint 2021. januárjáig tart. A Microsoft az operációs rendszer nyugdíjazása után még három évig szállít foltokat, de az ár évről évre duplázódik. Az első évben minden szervezet körülbelül 22,5 eurót kénytelen gépenként fizetni a frissítésekért.

A Windows 7-ről történő továbbfejlesztést egyébként főleg az hátráltatja, hogy gyakran a hardvert is cserélni kell, mert nem elég erős a Windows 10 futtatásához.

Forrás:https://computerworld.hu/

Belépés or Regisztráció